"Afvalwater-opvang, -transport, -behandeling en -recycling voor de industrie en het MKB"

Welkom bij Afvalwatertechniek NB Milieu BV!

Read this page in English, EspaƱol.

Tijdens de bouwvakvakantie zijn wij gesloten week 31 en 32, van maandag 31 Juli tot en met vrijdag 11 Augustus. Ons emailadres wordt wel regelmatig gelezen, dus voor dringende zaken mail ons op info@afvalwatertechniek.nl.

Afvalwatertechniek NB Milieu werd opgericht in 1989 onder de naam Natuurbeton Milieu. Het bedrijf speelt in op de hedendaagse eisen voor lozing en opvang van afvalwater. Omdat beton in de eerste jaren een belangrijke grondstof voor de producten was (olie- en vetafscheiders), paste de oude naam als gegoten. Later werden ook andere grondstoffen ingezet. De naam werd tenslotte in 2010 aangepast in Afvalwatertechniek NB Milieu, waarin NB terug verwijst naar onze oude naam Natuurbeton Milieu. Inmiddels zijn industriĆ«le afvalwaterbehandeling, IBA-systemen (klein- en grootgebruik) en pomptechniek belangrijke peilers, en heeft kunststof als grondstof veel terrein gewonnen ten opzichte van beton. Afvalwatertechniek levert complete pompsystemen en gemalen, ook zeer compacte pompputjes voor op woonboten. (Woonboten kunnen tot 1 Juli 2017 profiteren van "subsidieregeling woonboten riolering". Lees hier meer over.)

Met specialismen in tankstations en horeca, de recyclingbranche, de auto-aanverwante industrie, de car- en truckwash, alsook de levensmiddelenindustrie is Afvalwatertechniek na 28 jaar, en na meer als 5000 gerealiseerde projecten, actief binnen elke gemeente van Nederland maar ook in vele locaties binnen Europa en ver daar buiten. Zie hiervoor de beknopte referentielijst en daarbij horende locatieaanduidingen op de kaart van Nederland en Europa.   

Rioolproblemen zijn aan de orde van de dag. Lees hierover meer in de rioolgids. Afvalwatertechniek levert slimme waterbuffers en infiltratievoorzieningen die ook over 10 jaar nog functioneren en niet dichtslibben door blad en andere vervuiling. 


De oplossing voor overtollig water

De markt-conforme producten van Afvalwatertechniek vormen de oplossing voor effectieve opvang en afwatering van overtollig water en afvalwater, alsook voor de adequate afscheiding van afvalstoffen in afvalwater, geheel conform hedendaagse wetten en eisen.

Rioolproblemen zijn aan de orde van de dag. Regenwater valt steeds vaker met steeds hogere debieten. Lees hierover meer in de rioolgids. Afvalwatertechniek levert slimme waterbuffers en infiltratievoorzieningen die ook over 10 jaar nog functioneren en niet dichtslibben met blad en slib. Ook het bypass-systeem van Afvalwatertechniek (CE, Komo, ook volgens Breeam) is hierop toegelegd.

Het leveringsprogramma omvat o.a.  olieafscheiders, vetafscheiders, bypass (Breeam), waterrecycling, zandfiltratie, bandfiltratie, slibontwatering, en procesbekkens voor carwash, buswasinstallaties en truckwash, trein-, tram- en metrowasinstallaties, recyclingputten,  slibvangputten en bufferputten voor de recyclingbranche, waterbekkens, controleputten, chemische afvalwaterbehandeling, biologische afvalwaterbehandeling, IBA-systemen, uitgebreid pompputten-programma, een uitgebreid afvoergoten-programma enz..

Met het gecertificeerde afscheider-pakket van Afvalwatertechniek is afscheiden en verantwoord lozen een hele zorg minder. In de producten zijn alle ervaringen verwerkt tot een gebruikersvriendelijk eindproduct met alle certificaten volgens hedendaagse wetgeving. 

Afvalwatertechniek ontzorgt, adviseert, en levert complete projecten af, turn key.