Infiltratie/bodemlozing. (afkoppellen/subsidie)

De goedkope zakput is door de tijd heen nog altijd de grote winnaar als het gaat om capaciteit en onderhouds-vriendelijkheid bij diepere grondwaterlagen (dieper als 1 meter).  Het is een zeer goedkope oplossing, is eenvoudig te reinigen en eenvoudig te plaatsen. Vooral voor afkoppel-subsidie-trajecten zien we dat de zakput veel wordt ingezet. Ondergrondse kratten vervuilen snel en verliezen infiltratiecapaciteit al na enkele jaren. Ook met bladvangers en slibvangers is dat niet te voorkomen!! Een zakput is bereikbaar en kan eenvoudig schoongemaakt worden. Zo zijn de oplossingen uit de oude doos nog steeds de meest efficiĆ«nte als je kijkt naar onderhoud, levensduur en werking. 

Sinds 1989 adviseert Afvalwatertechniek een veelvoud aan alternatieve infiltratiemogelijkheden, waarbij het gebruik van kistjes en koffers altijd sterk wordt afgeraden. De RainChamber van is een alternatief voor de zakput en geschikt voor eenvoudige opslag (en infiltratie) van overtollig regen- en afvalwater bij hogere grondwaterstand. De RainChamber kan ingezet worden op plaatsen waar het rioolsysteem onderge-dimensioneerd is of waar de afvalwater-zuiveringsinstallatie de pieken in afvalwater-hoeveelheid niet aankan. Door de vorm kan het type B zeer ondiep en zonder extra verstevigingen onder parkeerplaatsen en wegen aangebracht worden. Het materiaal is bestand tegen bijna alle vloeistoffen en kan dus bij een breed spectrum afvalwater-types worden ingezet. Hij is in tegenstelling met de kratjes wel bereikbaar voor onderhoud en reiniging!!!

Klik hier en ga direct naar de documentatie


Met de hoge opslagcapaciteit is de RainChamber een goed en prijstechnisch interessant alternatief bij hoge grondwaterstand, voor betonnen en andere prefab opslag- en infiltratie-systemen. De stevigheid van de gewelven zorgen daarnaast voor een eenvoudige en goedkope inbouw. Met de twee types kunnen alle afvalwateropslag- en regenwater-opslag-problemen opgelost worden.

Als laatste nieuwe innovatie is het regenfilter type RAINFILTER geintroduceerd. Dit filter verwijdert zware metalen als zink, lood, ijzer, koper en andere metalen uit het regenwater. Dit voorkomt bodem vervuiling op plaatsen waar geinfiltreerd wordt.

Klik hier en ga direct naar de documentatie

Bel ons voor meer informatie of vul ons contactformulier in.