Waterontharding

Ontharders zijn daar nodig waar mineralen in drinkwater problemen veroorzaken in verwarmingselementen en apparatuur. Ontharders verwijderen de kalk uit drink- en grondwater en vervangen dat door het minder schadelijke keukenzout (NatriumChloride). Voor de complete verwijdering van alle mineralen is omgekeerde osmose noodzakelijk welke uitsluitend ingezet wordt bij industriele processen.


Huishoudelijke waterontharding

Een bekende ontharder uit de praktijk is die in de vaatwasmachine. Het zout wat regelmatig wordt bijgevuld draagt zorg voor het terugspoelen en de levensduur van de ingebouwde ontharder.

Met een centrale ontharder in uw woonhuis of restaurant is het aanvullen van zout in uw vaatwasser niet meer nodig. En zal kalkaanslag in de wasmachine, de boiler en uw douche tot het verleden behoren.

Industriele toepassing

Afvalwatertechniek levert o.a. ontharders tegen de vlekvorming bij commerciele wasprocessen zoals carwash en truckwash. Maar ook voor andere industriele toepassingen zoals de aanmaak van heet water en stoom levert Afvalwatertechniek een passende oplossing.


Bel ons voor meer informatie of vul ons contactformulier in.